30 November 2012, Fredag

 Il_570xn.221764833_large
 
Och så var det första plagget för nyår inhandlat! Har bara en sak till nu. Bye bye money. Det är dock det allra sista jag tänker köpa. Sen blir det köpförbud igen. Inget äta ute, inga kläder, inga prylar (dock behöver jag verkligen smink då mitt håller på att ta slut). 
Har satt upp min adventsljusstake i fönstret, det enda juliga jag tänker ha i mitt rum. Ser mysigt ut i alla fall. Och snön har ju lagt sig lite å det blev kallt direkt. Ogilla kylan! Men snön ser mysig ut och nu är det inte lika mörkt längre. Så plus för det. 
 
Har precis käkat och nu sitter jag här med en vanilla coke, mitt nya beroende. Dansar lite, skriver lite, tänker lite och känner glädjen rusa genom hela min kropp.
N~

Two photos of lately

The sorry excuse for pink hair color
 
Min önskelista
 
 

"Det jag reagerar på är folks ovilja att inse att vi ligger illa till."

Tumblr_me67idybgr1rlg2qmo1_500_large
Jag blir så ARG och IRRITERAD på folk ibland alltså!
Aftonbladet har gått ut med en artikel där de berättar att klimathotet är värre än vi trott. I kommentarsfältet ser jag hur 90% av personerna kommenterar att det är skitsnack. En person skrev det här:
Varför finns det skräckvarningar? Jo för att människor måste börja lyssna. Men visst, fortsätt köra "blah, jag lever ändå inte om 100 år"-racet. Att totalförstöra planeten kommer bli mänsklighetens största, sista och totala folkmord. Det är vi som ligger bakom det om ingenting görs.
Jag har inte påstått att jag på något sätt är en person som gjort stora uppoffringar för miljön. Det jag reagerar på är folks ovilja att inse att vi ligger illa till. Om alla människor förstod att vårt levnadssätt inte är hållbart, så hade det påverkat allt som har med en bättre miljö att göra. Det hade påverkat allt vi konsumerar i en positiv riktning och det hade påverkat de som styr. Det är inte realistiskt att påstå att alla människor måste bli vegetarianer och cykla vart man än ska. Det måste dock finnas en consensus bland ALLA människor att en förändring måste ske. Det handlar inte i huvudsak om förändringar på det personliga planet, utan en förändring av hela samhället.

TACK TACK TACK! För att någon äntligen fattar känner jag. Hur kan folk inte se på det här sättet? HUR? Vad skadar det att vi försöker värna om miljön egentligen? Vad gör det att vi vill att vår planet ska må bättre? På vilket sätt är det fel att vilja att miljön och alla som bor på den här planeten ska ha det bra?
 
Sen kommenterar den här snubben det han skrivit med det här:
du kan nog ta det lugnt. Det är bara propaganda och lögner som klimatforskarna tvingar på oss. De ljuger för att få sina anslag. De som ger anslag är samma som äger the big banks och den här kvalitets-pravda tidningen.
 
AAAH! Sånna här människor får mig att vilja slita av mig allt mitt hår. Och då blev det inte bättre när näste person kommenterade:
Exakt.. Tror inget som skriv i tidningar och sägs av myndigheter. Lita bara på dig själv så går ALLT bra.
 
Bara fuck you, fuck you, fuck you! Det är sånna människor som får den här världen att gå under bara för att, precis som killen sa, de har en ovilja att se att inse att vi ligger illa till. Och sen om det nu är så att vi inte ligger illa till, vad gör det att vi vill ha en bra miljö och se till att jorden mår bättre?
JAG FATTAR INTE! Jävla människor alltså. Jävla fucking jävla puckade människoapor. Blir så grymt irriterad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. 
Det är inte ens förvånande att de flesta som kommenterar att det är bullshit är äldre män (för att generalisera). Den äldre generationen bryr sig inte. De kommer ändå dö snart, så liksom varför borde de? Det kommer inte vara deras problem i framtiden. Det kommer vara mitt problem och mina barns problem. Framtidens problem. Så varför bry sig om att vi kommer leva i en förstörd värld med naturkatastrofer till frukost, lunch och middag? De kommer ju ändå inte lida av det. 
Fucking jävla idioter.
 
Det folk heller inte verkar fatta är att jorden, den kommer klara sig. De snackar om "det här har hänt tidigare" och det är sant. Det har hänt tidigare. Det har bara inte skett så här snabbt. Jordens levande varelser kommer inte hinna anpassa sig. Jorden, den kommer fortsätta leva. Det är vi människor som kommer dö.
N~

Night thoughts

Tumblr_m23cchcajh1qfo9e4o1_500_large
Jag älskar mina vänner. Det är kul att vi känner varandra så bra och resonerar likadant. Emmy, jag och Lisa bestämde igår natt att vi skulle gått upp vid tolv igår (ny dag nu ju) för att träffas. Och alla vaknade vid tolv, tänkte att: De andra kommer inte orka gå upp nu, och somnade om. 
Så det blev senare alltså. Divie hängde på också, och så drog vi ner till stan, köpte färg och pizza, satte oss i bilen och käkade nere vid hamnen. 
Färgade håret förut, men det syns inte så mycket. Stod att man skulle ha det i blött hår, så jag förstod nästan att det inte skulle ta något då. Man har ju lärt sig lite från att gå frisör. Håret blir så mättat av allt vatten att det inte kan dra åt sig färgen, speciellt eftersom jag inte har blekt hår. Så jag provade lite på topparna igen sen och det blev mer rosa. 
Känns lite som jag fuskar, eftersom jag inte bleker håret och sen färgar det. Men jag älskar verkligen hårfärgen jag har nu. Min naturliga och så blekta toppar för att få liv i det. Långt har det blivit också. Så jag vill inte bleka det. 
 
Just nu kollar jag olika bloggar och kollar lite kläder också. Vill hitta något att ha till nyår. Vännerna tyckte jag var lite tidig med det, men jag vill ha något bra. Det blir alltid så dåligt när jag väljer kläder i sista stund. Dock inte lika katastrof som förr i tiden. Min stil har ändrats något enormt. Nu vågar jag faktiskt säga att jag klär mig snyggt och jag gillar min stil. Vill fortfarande utöka den, men liksom. Ja. Hahah.
Julfesten i nian.. katastrof. Jag hade ett svart basketlinne, vit bh (banden syntes alltså), ett tunt rött bälte i midjan, mörkblå jeans, svarta spetsiga stövlar, samt en vit rosett till uppsatt hår. WTF?! Och på avslutningen i nian då? Alla var så fina i somriga klänningar... jag kom med ett par ljusblå leggings, en lång svart kofta och så ett svart bälte med guldnitar i midjan... och högklackat på det. Så grymt fult. Dock ångrar jag det inte riktigt. För jag ägde inte en enda klänning och det var inte min stil på den tiden helt enkelt. Hade inte använt en klänning sen lågstadiet då tror jag. 
 
Aja. Jag tror jag vet vad jag ska ha på nyår i alla fall.
Och ja. Jag har varit vaken hela natten. Har ju snackat om sömnproblemen. Ska försöka vara vaken ända till typ tio ikväll... gissar dock på att jag däckar vid nio... på morgonen alltså. Eller runt lunch... eller runt middagen. Ja, jag lär nog inte lyckas i alla fall. Men men. Det är väl tanken som räknas? Typ. Eller något sånt. Eh. Ja. Nej. Får dricka en cappuccino. Och jag ska sluta skriva nu.
N~

Drömjobbet?

Tumblr_mdwmjgemua1ro74x3o1_500_large
Ni vet det här med jobb... många vet inte vad de vill bli i framtiden. Jag är inte helt säker, men jag har en aning. Dock ändrar det sig ju hela tiden. 
Men alla här vet vad min stora dröm är, den har ju till och med fått en egen kategori. Och det är självklart vad jag . önskar att jag skulle kunna få jobba med 24/7 - att få resa runt och upptäcka allt jag vill upptäcka. 
 
När jag var liten ville jag bli veterinär, för jag ville hjälpa djur. Det var fram tills att mamma berättade att man faktiskt måste avliva en del djur också. Då var det liksom inte lika lockande längre. I femman kom jag på att jag ville bli frisör och det hängde på ända fram till åttan, då vi gjorde våra gymnasieval. Ni vet hur det gick på den biten. 
Efter jag slutade frisör spenderade jag många timmar hos syo och försökte ta reda på vad jag ville jobba med, men hennes hjälp. Hon ställde mig frågor, gav mig uppgifter. Och ptja. Det funkade väl på sätt och vis.
För sa jag att jag ville bli arkeolog eller astronom. Men när vi gick in djupare i det insåg jag att det var mer som ett intresse att läsa om det, än att verkligen jobba med det (dock är arkeologi fortfarande lite sådär halvt lockande). 
 
Men ända sen jag i nian kom på att jag ville resa så har det sjunkit in djupare och djupare inom mig. Det känns nästan som det är det jag lever för. Att få nå mina mål. Och det är ju det som jag vill jobba med. Därför har mina tankar nu seglat iväg till att jobba inom tv. Jag vill spela in tv-serier där jag reser runt jorden och utsätter mig för alla möjliga saker. Bungey jump i New Zeeland, käka ormkött i Thailand, dyka bland hajar i stilla havet. 
Jag vet inte hur jag ska ta mig dit riktigt. Men det är vad jag tänker sikta på just nu. Och resan till usa är ett steg på vägen. För lite skådespeleri kan ju alltid vara bra att ha! Dessutom får jag lära mig att stå framför kamera. Sen lär jag ju få reda på om det verkligen är vad jag vill eller inte. Jag kanske inte alls tycker om att stå framför kamera. Jag vet inte, jag har inte provat. Men det här är hur jag känner just nu.
N~

27 November 2012, Tisdag

Tumblr_m7bdevaegv1qakep6o1_1280_large
Tänkte bara skriva ett litet snabbt inlägg. Måste dra väldigt snart.
 
Vi hamnade här hos mig till slut och såg två filmer - The awakening (som var cp) och Cabin in the woods (som jag tyckte var riktigt bra). Astrid och Lisa drog därefter och det lämnade mig, Emmy och Lisa här. Vi började driva med folk. Och klockan två på natten kom vi på att vi var skitsugn på pizza. Men det finns inget öppet i den här stan, så vi bestämde oss för att träffas idag och ha ett pizzahäng istället. Så det är dit jag är på väg!
Ska även se om jag hinner köpa den rosa hårfärgen. Gick ju med på en utmaning och "förlorade" eller vad man nu ska säga. 
Yes!
Ha en toppendag hörrni!
N~

26 November 2012, Måndag

Tumblr_macrmtk9m21qb5t88o1_1280_large
Fuck sömnproblem. FUCK! 
Alltså. Ända sen jag blev tonåring har jag haft sömnproblem alltså. Det händer de flesta att man är vaken lite för sent och sen vaknar man sent på dagen. Men jag vet inte vad som har hänt. Något gick fel och det där försvann aldrig.
Det var asbra i Augusti. Jag la mig runt 12-1 och vaknade innan elva varje dag. 
I natt försökte jag verkligen somna. Jag la mig tidigt och sen låg jag där och vände och vred på mig tills fem imorse, då jag äntligen lyckades somna. Så jag vaknade sent idag. Och jag hatar det.
Jag menar... Under hela helgen vaknade jag tidigt. För när jag är hos syrran funkar det liksom inte riktigt att sova länge, för Jas blir galen och kommer in och väcker en var femte minut ändå. Så i lördags vaknade jag vid tio, trots att jag bara sov i fem timmar. Och igår vaknade jag vid åtta och då hade jag bara sovit i tre. Så kanske inte så konstigt egentligen att jag sov länge idag. Men så himla skumt att jag inte kan somna om kvällarna. Är helt enkelt inte trött liksom. 
Bläää.
 
Det enda jag har gjort idag är att skriva pyttelite. 10 meningar för att vara exakt. Hahah. Hur patetiskt? Och ätit. Jag har ätit. Har precis duschat, så jag ska fixa mig och sen ska jag ta en promenad ute i regnet. Det behövs. Rensa lite bland mina tankar. Ordna upp lite saker. Reda ut mitt liv? Det är inte så jävla jobbigt, jag rör bara till det i mitt huvud.
Och så blir det filmkväll senare :) Förhoppningsvis. Planerna är lite suddiga, hahah.
 
Någon som har något tips på hur man kan bli sömnig eller så? Sömnpiller är ett no-no och varm mjölk är disgusting. Gick inte att dricka. 
Anyway. Hoppas ni har en bra dag!
N~

I miss you already

Tumblr_md2m5ujjrm1rkra1ao1_500_large
Så egentligen är det ju nästa dag nu. Men jag skriver i alla fall!
Kunde inte somna i natt, som vanligt. Började läsa Da vinci koden. Somnade runt 4-5 skulle jag tro. Sedan väckte Jas mig vid 7. Kunde inte somna om, låg kvar i sängen någon timma. Fick för mig om att jag skulle kolla hur bussarna gick och det var tur det. Hade tänkt ta den vid två, men den var slutsåld. Mamma ville gå på julskyltningen, så jag var tvungen att vara hemma innan fem typ. Så det blev halv elva bussen. 
Ville inte åka därifrån egentligen. Jas hade gett mig fyra kuvert, men jag sa att jag skulle öppna dem senare, för jag förstod att det skulle finnas ord som jag egentligen inte ville läsa. 
Så jag öppnade dem på bussen och jag har nog aldrig gråtit så när jag åkt ifrån någon förut. Varför måste du flytta flytta flytta? Men jag älskar dig ändå. Och i en låg en teckning på ett brustet hjärta. Och låt mig bara säga att det broke my heart. 
Somnade på bussen, inte speciellt bekvämt och var trött som fan när jag kom in till stan. Blev hämtad av mamma och började gråta i bilen. Sov i två timmar sen innan vi drog ner till stan. Var den sämsta julskyltningen någonsin. Kunde lika gärna stannat kvar i nkpg. Vill tillbaka.
Har varit på väg att börja gråta hela dagen sen. Kollat på Ghost Whisperer, käkat glass, sushi och sovit. 
 
Det värsta med att åka iväg är att lämna alla. Folk försöker trösta med att ni ses ju snart igen. Men mycket kan hända på fem månader. Ångrar inte att vi ska åka, men jag är ledsen över att alla andra inte kan åka med. Liksom hela mitt liv är här ju. 
Jag bryr mig inte om lägenheten, sakerna, staden eller landet. Det är familjen och vännerna. Och varje gång någon ens tar upp att vi kommer åka ifrån dem blir jag ledsen. För det är ju inte det jag vill. 
Och sen den lilla skiten alltså. Vet precis nu hur det kändes när jag sa till Becca, när jag var tre år och vi hade inte träffats på minst två månader i alla fall; Jag minns inte hur du ser ut. Hon tog första bussen hem nästa dag och gav mig ett kort på henne så jag aldrig skulle glömma. 
Nu är det så lite tid kvar också. Det lär en att man aldrig ska ta saker för givet.
N~

Loving this!


Nkpg

 
Tumblr_mdwyy2yuy21qjsmmoo1_500_large
Hellow people!
Datorn blir inte högst prioritet när jag är här, men jag lyckades gräva fram den i alla fall. 
Kom till nkpg kvart över fem igår. Käkade hemma innan jag kom hit, som jag skrev, och sen fick jag ännu en favoriträtt här - TACOS! Blev väldigt lycklig. 
Sen har jag mosat i mig chips, popcorn, powerking, cola och dipp med. Blir alltid så jävla tjock när jag kommer hit. Ah. Lite godis också. Får ju inte glömma godiset.
 
Idag var vi på centrum en snabbis och kollade affärerna. Blev en tröja för min del - från Becca i julklapp. Så ja, en tröja om exakt en månad då! De hade nyöppning av Carlings och BikBok här igår. Och tröjan fann vi på Carlings. Nu saknas bara Monki, and then I'm in heaven sort of. En Nasty gal butik skulle vara creme de la creme. Men det lär ju aldrig hända.
Jas och jag har precis haft en filmkväll. Arthur och minimojerna blev det för hundrade gången. Lyckades få henne att välja bort Björnbröder i alla fall. Den har vi väl sett dubblet så många gånger (och den är alltid lika dålig).
 
Nu ska jag skriva på boken tänkte jag. Jas har somnat i soffan precis. Fattar dock inte hur hon lyckades. Grannarna spelar arabisk musik på högsta volym och sen hör man var tjugonde sekund: AHLILILILILILILILILILILI! 
 
Hoppas ni har en grym lördag!
N~
 
Conversations during dinner
Jas: Vem ska du festa med?
Becca: *Sarkastisk* Eva-Britta och Agneta...
Jas: Vilka är det?
N: Tanterna som mamma tar hand om på jobbet
*Jas dör av skratt*
 
Jas: Men vart ska ni festa?
Becca: De vill vara på Vasa
Jas: Vasaparken?! (en lekplats)
 
Becca: Vad ska ni göra ikväll då?
N: Träffa Eva-Britta och Agneta i Vasaparken
Jas: Det var ju... inte så trevligt.

En hårresande historia

Mitt hår har växt en hel del sen jag klippte av det & nu det är tillbaka till samma längd, om inte längre :)
Innan jag klippte mig - sjukt slitet (för att vara jag) av all blekning
 
Efter jag klippt mig (+ färgat håret mot min naturliga färg)
 
Till nu! Och det tog bara sådär 1 år och 10 månader. Phew. Mitt hår växer inte snabbt alltså.
Synd bara att jag ska klippa mig snart, sob sob. Och håret ska ju bli rosa också! Hmpf! 
Får se hur det blir, hahah.
N~

23 November 2012, Fredag

En bild som egentligen inte var meningen att den skulle bli tagen. Men den blev helt ok, hahah. Tänker mig att det sker en alieninvasion på jorden i just det ögonblicket, hahah. Eh, ja.
 
Har precis duschat och ska fixa mig. Mamma gör en av mina favoriträtter till mig innan jag åker - pastasallad med lax. Åker om två timmar och jag är inte klar med något än. Har inte ens packat. Duktig flicka?
Ser rätt fint ut ute idag. Solen skiner och det gör det hela lite bättre. Hahah. När ångesten försvann kom solen fram. Teehee. 
Nej, måste bli klar nu!
N~
 

22 November 2012, Torsdag

Tumblr_m0j0a36evq1rpt2juo1_500_large
Blev en trevlig & bra dag till slut alltså!
Småpratat med Ells, träffade Divie i några timmar och rätt så mycket senare kom Emmy hit. Hon åkte hem för en stund sen. Hon kom hit med Cola, powerking, någon äcklig energidryck som påminde oss om alkohol och utspädd fun light, samt choklad. Sen letade vi lite nyårsklänningar på internet. Hittade eventuellt något bra.
Men nu ska jag sova. Åker till Nkpg tjugo i fyra imorrn, för er som är nuflukna (nyfikna).
N~

Min ångest

Skrivet 21 November 2012, Onsdag 04.00
Tumblr_m45o02pxdb1r7uvkyo1_400_large
När folk läser "Ångest", ser de oftast bara ett ord. Men det är så mycket mer än så. 
 
Ångest är reaktioner i nervsystemet som man inte kan styra själv. Det är bra att känna till att ångest inte är farligt och att det alltid går över efter ett tag. - umo
 
Kan man säga att man lider av ångest? Och i så fall när kan man säga det? Och vid vilka tillfällen? Jag vet inte. Jag är inget profs. Jag vet bara att jag har ångest, och har haft det ett bra tag nu. Det kommer då och då liksom.
Det (min allra senaste serie av ångestreaktioner) började väl med min uppkörning som gick åt helvete. Och sen den andra som också gick åt helvete. Och på torsdag ska jag ha min tredje. Seriöst. Tre. Vet ni hur värdelös det får mig att känna? Kommer säkert inte få det på torsdag heller. Bara för att liksom. Känns som hela världen är emot mig. Nej, jag vill inte prata om det. Jag vill bara skriva. Skriva ut det. Skriva av mig det. 
Det är bra att vara lite nervös, säger folk. Men jag är inte bara nervös. Jag har ångest också.
 
Ångest är ett sinnestillstånd som karakteriseras av stark rädsla, nervositet eller oro, vare sig det är situationsbetingat eller inte, men som inte beror på ett faktiskt hot eller en överhängande fara. - Wiki

Jag blir ledsen. Får ont i magen. Alla muskler i kroppen spänner. Jag kan inte sova. Min hunger försvinner. Motivationen är helt borta. Energin ligger på noll. Lättirriterad. Lättsårad. Vill sjunka under jorden och försvinna. Jag vill att livet ska vara enkelt. Att allt ska vara lätt och gå min väg. Orkar inte med att få ett nej. Vill inte ha ett nej. Bara se det där lilla krysset i Ja-rutan. Vill att tiden ska rusa förbi som i en virvelvind och så är det fredag och jag minns ingenting. 
 
När man upplever något som otäckt eller jobbigt kan man reagera med ångest. Hjärtat börjar slå fortare och musklerna drar ihop sig. Man kan känna sig ängslig och orolig, svettas, må illa och få svårt att andas. -1177
 
Men jag har haft den här ångesten ett bra tag nu. Den började nog redan i somras förresten. Typ som när jag i början såg hur alla mina pengar bara gick åt och försvann. Skrev ju om hur mycket jag hatade pengar. Jag hade ångest. Nu har jag accepterat just den grejen. Insett att det kommer ordna sig. Men det tog ett tag. Grejen är att jag vet att det alltid löser sig, men det tar sån tid för det att sjunka in. Och det här är i nuet liksom. Imorgon. Vill inte sätta mig i den där bilen med en man bredvid mig som ska bedöma min körning. Vill inte att han ska säga nej.
 
Ångest kan göra att man får svårt att slappna av och att sova bra. Man kan vakna på nätterna och på så sätt få sömnen störd, eller få för lite sömn. Ångesten kan också göra så att man blir rastlös, otålig och lättirriterad, eller så att man lättare blir ledsen och börjar gråta. - umo
 
Alla har nog haft ångest någon gång. Kanske inför en redovisning, när någon man står nära varit sjuk, när någon dött eller när man mått dåligt bara. Vissa tycker kanske att det är inte så farligt med en uppkörning. Om man misslyckas är det bara att försöka igen. Och det är sant. Jag tänker inte ge upp. Men jag vill inte försöka igen. Jag vill att det ska gå bra. Det är ungefär som att ha ett prov som man verkligen inte vill ha ig/f på. Det är inte hela världen. Men det gör ont. Jag har alltid haft prestationsångest för saker som jag verkligen vill lyckas med, men som jag av någon orsak känner att jag inte är tillräckligt bra på. Som när jag hade nationella i Franska i våras. När jag kom ut ur klassrummet grät jag och Alex fick trösta mig. Eller som när jag fick ångest då jag provade på där som telefonförsäljare. Samma sak. Så fort jag kom ut ur byggnaden grät jag. 
 
Det går att bli av med ångest. -umo
 
Berätta för någon, skriv om det, måla det, sjung det, minska stress, gör avslappningsövningar, sov, motionera, sluta med alkohol/cigaretter/snus/droger, läs om det eller ring en stödtelefon. Sen kan man även ta tabletter eller terapi om den är riktigt jobbig.
Just nu skriver jag om det. Och det onda i magen har försvunnit. Jag är inte lika ledsen längre. Det värsta har gått över. Men jag vet att när jag ska sova ikväll så kommer det komma tillbaka och jag vet att det kommer komma imorgon igen. När jag tänker på allt som kan gå fel. 
 
___________________________________________________________
 
Och så är det Torsdag. Körde upp vid ett. Precis som jag förutspådde fick jag det inte idag heller. Har nog faktiskt aldrig kört så dåligt som jag gjorde idag. Men vet ni vad? Jag är inte ens ledsen. Klart att det suger att jag inte fick det, men mest tycker jag bara att det är skönt att det är över. Har inte gett upp. Tänker ta det där jävla körkortet, men inte just nu. Liksom. Jag är 19. Om jag lever till jag är hundra så har jag inte ens levt en femtedel av mitt liv. Det finns tid kvar. Tror jag ska köra upp igen när jag kommer hem under sommaren. För just nu känner jag att jag varken har tid eller pengar. Och mamma skaffade inte körkort förrän hon var över 50. Så liksom, hahah. Ska nog inte vänta så länge i alla fall ;)
Det är väl universums hämnd för att jag ska åka iväg och ha det bra. Men men. Tänker inte slås ner mer av det nu. Får fortsätta köra med pappa bredvid mig. Vet att jag kommer få det så småningom. 
Och hur gick det med ångesten? Lyckades faktiskt ganska bra med att få bort det. Tänkte hela tiden på hur skönt det skulle bli när det äntligen var över. Och ja, jag hade rätt. 
N~
 

Mozambique

Senaste tillägget bland mina drömresor - Mozambique

Två inlägg som aldrig kom fram till den här bloggen

18 November 2012, Lördag
Roadtrip
Igår, lördag, drog Emmy, Lisa, Divie och jag till Kalmar för att träffa vår älskade vän Wipha, som nu mer bor där nere. Var himla trött eftersom jag bara sov tre timmar under natten/morgonen, men lite sjungande i bilen gjorde det. Emmy hade fixat en skiva med gamla 90-tals låtar - snacka om nostalgi.
Vi åkte lite över nio och var där runt elva. Vi skulle mötas vid Ikea, men Wipha var inte där än, så vi kilade över till Burger King.
Emmy köpte en hamburgare och när hon var klar drog Lisa och Emmy för att leta efter en toalett, medan jag och Divie ställde oss vid utgången för att vänta. Då säger en av de som arbetar där: Hade ni tänkt att plocka bort det där eller? 
Så himla dryg och bitchig. Gick fram, kollade mot bordet och ställde mig sen mot väggen igen. Vilket gjorde att alla fem anställda där inne blängde på oss. Låt mig bara tillägga att vi var de enda kunderna där inne, de anställda hade inget att göra. De stod vid disken och snackade och skräpet låg i en korg på bordet.
Anyway, vår dag blev himla bra! Vi drog till en Thai-buffé inne i stan där vi satt i fyra timmar och snackade om allt och inget. Mest om allt. Det var en historia som jag tror att de vid bordet bredvid oss inte uppskattade, om en viss händelse under visfestivalen. Maten var toppen & det var fri påfyllning av läsk, så det blev mycket läsk. Inte det bästa valet kom vi på när vi satt i bilen på väg hem senare.
Ah gosh. Skulle jättegärna berätta om resan hem, men jag får inte. Dödligt kul i alla fall. Roligaste bilresan någonsin, I think.

Quote från dagen:
Divie: Emmy, kan du vägen? Hur vet du vart du ska köra?
Emmy: Jag följer skyltarna?
- Natalie
 
20 November 2012, Tisdag
Breaking Dawn i O-hamn
Och så har även jag sett filmen!
Måste säga att det är den bästa i serien. Är fortfarande inte helt säker på hur bra jag tyckte den var. Men den var bra. 
Speciellt en scen ur filmen där man blir helt jävla paff (och jag blev samtidigt väldigt positivt överraskad), och sen blir man paff igen. Tyckte de hade gjort det bra. Men det är inte med i boken. Dock var detta bara positivt.

Över till en annan grej. Om ni nu i vinter är svartklädda på kvällarna, please ha reflex! När vi åkte till O-hamn igår så ploppar det helt plötsligt upp en man vid sidan av vägen och jag blev så jävla rädd. Hjärtattack typ. Så himla läskigt. Det var för att han var helt svartklädd. Trodde nästan han var en vålnad eller något. 
Har man inte kört bil på kvällen förut vet man inte hur det är. Innan tänkte jag alltid att det är väl klart att bilen ser mig, men nope. Man blir bländad hela tiden och det är grymt svårt att se helt enkelt. 

Hahah. Skumt inlägg. Anyway! Vi hörs :)
- Natalie

I'm back, hopefully

Tumblr_m7mh6elymq1qdnl4to1_1280_large
Hellow!
Har bestämt mig för att börja skriva i bloggen varje dag igen. Saknar det lite. Blev visst lite svårare än jag tänkt mig att ha två bloggar. För om jag skriver i den ena känns det konstigt att skriva samma sak i den andra. Men det är den här som betyder mest för mig. Det är här jag har samlat mina minnen, och här vill jag fortsätta göra det.
Så ni som läser båda bloggarna kommer kanske råka på dubbel-inlägg ibland. Dock lär det vara mer känslor i den här bloggen. Känner att jag inte riktigt vill dela med mig av det fullt så mycket i den andra. Den är mer som en Glad blogg, följ dina drömmar blogg och så vidare. Det här är en Natalie blogg.
Så jag skrev ett inlägg igår natt, men jag postade det aldrig. Tror jag kommer göra det ikväll. Förklarar lite om hur jag har mått på senaste tiden. Försöker få er att förstå. Nej, jag har inte varit deprimerad eller ledsen hela tiden, men saker har inte riktigt gått som jag tänkt mig och det har varit jobbigt. 
 
Just nu håller jag på att försöka få i mig min frukost, men det är svårt. Är verkligen inte hungrig.
Och hur ser min dag ut?
Jag ska eventuellt träffa Ells en stund lite senare. Var med henne igår en sväng nere på mejeriet och bara snackade medan vi väntade på hennes tåg. Hon sov även över här i tisdags, vilket var himla skönt. Kanske mindre skönt för henne på madrassen, hahah. Nästa gång får du sova i min säng, promise!
Sen måste jag försöka skriva på boken. Har gått lite sådär den här veckan. Har skrivit ungefär hälften på kapitel 5. 
Och imorrn åker jag till Norrköping btw! Men jag ska försöka att få med blogginlägg när jag är där.
 
Yes. Det blev lite långt nu. Men i alla fall. I'm back! Förhoppningsvis för alltid :)
N~

hat

Tumblr_mdlmuxwfqp1r9unbvo1_400_large
Ordbajs idag.
Jag tycker det är så patetiskt ibland när man läser eller hör saker om vissa människor. Hur den inte gjorde det, hur den inte kan göra så eller hur en person inte vågade blablabla. Men idag så känner jag mig som en av dem. Och jag hatar det. Jag hatar det jag hatar det jag hatar det. 
Hela dagen har jag haft ångest och önskat att det finns ett sätt att sa sig runt det. Jag har tänkt på att skjuta upp det. Men jag kan inte. Jag tillåter inte mig själv göra det, hur mycket jag än önskar. För jag vill inte vara en såndär patetisk person. 
Dock förstår jag dem. Det är så himla mycket lättare att bara ge upp. Det skulle vara så himla skönt. Men jag vill inte heller. 
Ni vet sånna dagar då man bara vill somna och sen vakna upp och allt är okej igen? Idag är en sån dag för mig. Jag har haft många sånna dagar på senaste tiden. Jag kan bara inte släppa hur tråkigt och färglöst allt är just nu. JAG HAR INGENTING ATT GÖRA! Bara en enda sak och jag hatar just den saken. 
Det skulle vara så sjukt skönt att vara en sån person som inte bryr sig. Men jag är inte sån. Jag bryr mig faktiskt. Kan inte hjälpa det.
 
Just nu känns allt seriöst så jävla hopplöst. Alltså på riktigt. Det här suger. Orkar inte hålla på så här mycket längre. Och det är hela 54 jävla dagar kvar. 54 stycken! Dördördördördördördördördördördördördördör.
 
Jag har bara en dröm. En enda dröm. Fan att det ska vara så svårt. Fan fan fan fan fan! FAN!
 
Ursäkta mitt humör och hur min blogg sett ut på senaste tiden. Knappt några inlägg och när det väl kommer ett så står det bara skit. Men saker är skit just nu. Hur mycket jag än önskar att det inte var så.
- Natalie

16 November 2012, Fredag

Tumblr_mdel5zhtaa1qze8quo1_500_large
Har fått lite trubbel, Emmy and I. Vi skulle boka möte på ambassaden. De ända datumen som fanns innan vi åker är den 2 januari och den 20 december. Den 20 december är också datumet då Emmy drar till Egypten. Så det blir jävligt stressigt. Vi ska försöka ringa ambassaden på måndag och se om det går att göra något. 
Eventuellt får jag åka den 20 och Emmy när det funkar någon annan dag. 
Det är vid sånna här tillfällen man önskar att det fanns en Gud eller magi eller något. Aja.
 
Har lagt ut kapitel 3 på wattpad idag. Får se vad responsen på den blir!
Hm ja. Har inte mycket mer att skriva. Ni märker att bloggen ligger lite nere. Men seriöst. Vet inte riktigt längre alltså. Vill bara ha tillbaka min glädje. Har varit så jävla seg och tråkig på senaste tiden. Typ ingen lust till någonting. Den här väntan och vädret alltså. Gör mig inget gott.
N~

Research!

Skrev om min dag igår på den andra bloggen. Kändes lite skumt. Mest för att jag tycker att det är en blogg där jag inte kan skriva ut om mina känslor till 100%. Här däremot.. den här bloggen är inte till för att andra ska tycka att det är kul etc. 
Men här är vad jag skrev om min dag igår: 
Känns skumt att skriva om vad jag gör om dagarna, eftersom jag har en annan blogg jag brukar göra det i. But I'll give it a go.

Jag tillbringade min lördagsmorgon på stan med mamma. Pekade ut en jättefin kjol till henne som hon ska ha på en julfest. Kom även på att det är fars dag imorrn, så det blev att handla till det.
Någon gång efter fyra drog jag hem till Divie (& Emmy kom dit senare). Som vanligt snackade vi om allt mellan himmel och jord & jag blev även bjuden på indisk mat... som inte var mat utan efterrätt... som sedan hade en annan efterrätt. Jag blev minst sagt förvirrad och det slutade med att jag sa "Tack för allting, det var jättegott", varpå Divie säger "Allting?" och faller i skratt. Jag känner mig fortfarande förvirrad.

Nu hade jag tänkt fortsätta min lördag med att skriva, titta på film eller något annat kul. Det är inte riktigt min grej att dra ut tre helger i rad. Jag hoppas att ni har en toppenlördag!
 

Och just nu sitter jag och läser ur boken "Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen" av Clas Svahn. En bok jag köpte i Norrköping förra året. Det är research till min egna bok och den är väldigt intressant. Har försökt söka på information om ordrar på internet, men då kommer det bara upp massa om beställningsordrar typ.. inte riktigt det jag är ute efter. 
Anyway...
Arpita lyckade hitta boken, btw. Hahah. Sa ju att det inte var så svårt. Ni får läsa den behind my back ^^
N~

9 November 2012, Fredag

 Tumblr_md8njmafcv1rkqb1ao1_500_large
Har precis lagt ut det andra kapitlet på wattpad. Känns typ ännu mer nervöst eftersom det är nu storyn börjar på riktigt. Sry, för att jag inte avslöjar namnet på den (ARPITA), men jag tror inte den är så svår att hitta om man bara försöker, hahah. 
 
Har varit på stan två hela gånger idag. En gång med mamma och en gång med Emmy. Fixade personbevis och tog kort för visumet. Och ja. The day has been good. Färgade håret på Emmy också, vilket blev jättebra. Den klädde henne!
 
Och nu sitter jag och skriver på boken. Är på kapitel fem. Har fastnat lite. Typ, är det här intressant? Hur kan jag annars skriva? Och eh ja....
 
Men Emmys och min blogg går framåt i alla fall! Vi hade besöksrekord idag (kan bero på att vi länkade som fan). 150+ personer som läst den. 
 
Ja, jag vet att jag suger på att blogga just nu btw. Har vara blivit så. Inte så mycket lust, som sagt. Men den kommer säkert åter snart. Känner att inläggen kommer handla mycket om mitt skrivande. Och det är ju bra på ett sätt - för mig. 
 
God natt älsklingar!
N~

Finally

Tumblr_md4go0s6kw1rsm53yo1_400_large
Vågade äntligen lägga ut första kapitlet på min bok på wattpad. Kändes läskigt. Vad ska folk tycka liksom? Men jag har fått tolv läsningar, fyra gillningar och en kommentar från en tjej som skrev att hon gillade det och hoppades att jag lägger ut nästa kapitel snart. Känns inte lika läskigt längre och jag är himla glad! 
Blir pepp på att fortsätta skriva nu och sitter med fjärde kapitlet. Irriterar mig bara på att det känns som jag upprepar ord hela tiden, men nu sitter jag med tyda, thesaurus och synonyms. Det ska nog gå det här!
N~

Bara för att

10 random saker ni kanske inte visste om mig:
1. Jag vill flytta till London
2. Jag skulle vilja lära mig prata ryska
3. Jag vill ha en STOR och VIT bil, men...
4. Jag vill inte ha en bil förrän jag är typ 30
5. Jag tycker det är läskigt att bli dömd av andra personer
6. Jag tycker väldigt mycket är pinsamt och försöker ändra på det
7. Jag är jävligt trött på bebisar just nu (kan bero på den ovanför oss som gråter 24/7)
8. Jag har bara varit kär i killar som har brunt hår eller mörkblont så det nästan ser brunt ut
9. Jag tycker att brunt hår och bruna ögon är himla vackert och önskar att jag själv hade det naturligt
10. Jag har en hemlig, lösenordsskyddad & gömd blogg där jag skriver ner min allra innersta och hemligaste tankar. Mest om kärlek. 
N~

4 November 2012, Söndag

Tumblr_m5fi7q3rg01rricfio1_500_large
Let me update you!
Var alltså i Ullared med mamma. Med mig hem fick jag kläder och lite annat fint. Blev ju sjuk samma dag. Satt inne i bussen med flera lager av kläder, ändå frös jag som fan. Och jag har varit sjuk sen dess. Är det fortfarande. 
Så jag har suttit här hemma och kollat på klipp där Ateister berättar vad felet med bibeln, koranen etc är. Och det är väldigt roande att se kristna försöka komma på ''svåra'' frågor etc. Ex, en tjej: "Om bibeln inte skrevs av Gud, vem skrev den då? Tänk på det ni!" Hon tyckte att hon var riktigt fyndig. 
Igår var jag hemma hos Emmy för att ha kräftskiva/julbord/halloween/nyår/italiensk afton. Eh, ja. Kul var det i alla fall! Vi satt i köket och festade med hennes mamma, pappa, faster, bror och hennes brors två kompisar. Sjukt kul. Senare drog vi till Palladium, men jag gick hem tidigt. Mådde inte bra. Och idag har jag jävligt ont i halsen. 
 
På mitt schema idag står att skriva minst 1000 ord på min bok. Har varit dålig på att skriva de här senaste dagarna. Antar att det kan bero på att jag inte har någon bra stans att sitta och skriva. Men ja. Let's do it!
N~

RSS 2.0