Mina nyårslöften

Så här såg nyårslöftena för 2012 ut:
Mitt stora löfte var att:
¤ Lyssna mer på mig själv och stå upp för mig själv. 
Mina tre mellanstora löften var att:
¤ Ta tag i mina drömmar och göra dem till verklighet
¤ Ta in positiv energi och ut med den negativa
¤ Tro mer på mig själv! 
Mina fyra mindre löften var att:
¤ Börja träna något
¤ Skriva mer
¤ Bli ännu bättre på engelska
¤ Skaffa mig en hobby.
 
Och hur gick det? Det stora tycker jag gick bra. De mellanstora gick helt okej. Jag åker ju trots allt till usa! Dock inte fått bort det negativa. De mindre gick väl sådär. Jag har börjat skriva mer, blivit bättre på engelska och jag småtränar ibland. Inte speciellt ofta dock. Och en hobby har jag inte lyckats hitta.
 
Nyårslöftena 2013:
Mitt stora löfte:
¤ Hitta mig själv som person, att våga leva ut det jag vill till fullo. Skita i vad andra skulle tycka och tänka. Bara go for it! Och speciellt, upprepning, VÅGA mer. Kliva utanför mina gränser. Jag vet att jag är så mycket bättre än vad jag visar. Göra allt för att jag ska känna mig lycklig.
Mellanstora:
¤ Tala ut mer med personer och få dem att förstå hur jag känner. Ex, blir jag arg - berätta det direkt och varför.
¤ Ta in positiv energi och ut med negativ! 
¤ Hålla bättre kontakt med mina kompisar! Skriva till dem regelbundet och ha koll på vad som händer i deras liv.
Mindre löften:
¤ Seriöst nu. Börja träna något. Du vet att du vill egentligen. Meditation, pilates, springa, krav maga...
¤ Bli klar med första utkastet av boken. Vet att jag verkligen försöker. Och jag har vad som krävs! Come on!
¤ Att typ varje vecka (åtminstone varje månad) prova på något nytt! Det är kul & det öppnar ögonen för nya saker. Kanske kan bli en ny kategori på bloggen?
 
Har några andra saker som jag också skulle vilja göra/bli bättre på. Ex, kameran - lära mig ta fina bilder, ta mer bilder och bli mer bekväm framför kameran. 
 
Vad tycker ni om mina nyårslöften? Låter de bra? Har ni några? Vad tycker ni om nyårslöften i sig?
Som jag skrev förra året, och jag citerar: "Ibland tycker jag det är lite larvigt. Men samtidigt bra. Jag ser inte att sluta äta godis och sånt som något jätteseriöst. Tycker bättre om löften som kan utveckla ens personlighet till det bättre."
 
N~
 
Ps. Mitt inlägg om nyårslöften förra året
 

31 December 2012, Måndag

 P8_large
Bara så ni vet -> Idag & imorgon kommer jag skriva mycket om det nya året. Vad jag har för förväntningar, förhoppningar & massa sånt skit. 
Är ni beredda?
 
Och så ett citat på det:
"Tomorrow, is the first blank page of a 365 page book. Write a good one." - Brad Paisley
 
 
Och så om igår & idag.
Jag var hemma hela dagen igår. Var med mina föräldrar. Vi kollade lite på film & snackade om skit. Hade en underbar sms-konversation med Arpita & Lisa. Hahah. Okej, jävligt random i alla fall.
Idag vet jag inte riktigt vad som händer. I'm a free spirit! Ska hoppa in i duschen nu, tvätta mig ren inför det nya året, hahah. Wash away my sins? Göra mig lite fin sådär. För jag är ju aldrig det annars. Eller? Blir det något paartaay? Perhaps. Jag vet i alla fall att det blir sjukt god mat! Typ det jag ser fram emot mest? Hahah. Mmmmh, foood. 
Men vet ni vad? JAG ÄR FÖRKYLD! Vad fan är det om? Man blir inte förkyld nu! Men näsan rinner som fan och jag är täppt i ena borren. Näsborren alltså. Så konstigt ord egentligen. Tänk på det... Näs-borre. En borre. Ett hål i näsan. Borre. 
 
Jag har inte druckit. Tror bara jag är hög på nässpray eller något.
N~

2012

 
Jag brukar ju alltid göra en summering av året med bilder, vad som hände liksom. Men jag tänkte göra lite annorlunda den här gången. Bara skriva om året. Så om ni orkar läsa, håll er gärna kvar en stund.
 
Jag började året med synen på att det skulle bli bättre än 2011. 2011 började ju dåligt, med ångest och panik inför frisör. Men det året slutade bra. Hade ju bara gott att se fram emot också. 
2012... blev inte riktigt som jag tänkt mig. Började som sagt året med en syn på att det skulle bli bättre. Var pepp de två första veckorna ungefär, sen blev jag skoltrött som fan. Och den sista terminen var inte rolig alltså. Det enda jag såg fram emot var studenten. Det var ångest inför skolan och jag började drömma om livet efter studenten. Då skulle allt bli perfekt. Känna mig fri. 
Sen tog jag studenten och insåg att det var inte riktigt så. Den där känslan om frihet kom aldrig. Jag fick aldrig den där känslan av ett bra sommarlov heller. Bara känslan av press från alla håll. Och så började höstterminen. Kantad av ångest näst intill varje dag.
Och nu, precis i slutet, känner jag fortfarande ångesten. Jag vill bli av med den och hoppas att det är det jag lyckas med 2013. 
 
Självklart har 2012 inte varit ett genomdåligt år. Jag har varit med om roliga saker med. Studenten som sagt, Balen, underbara dagar i Nkpg, Visfestivalen var kul i år, bra utekvällar, bra kompishäng, fina filmkvällar. Egentligen hände inte så mycket stora saker. Kanske är därför också som 2012 inte har varit något speciellt. Men jag har några riktigt bra minnen från det här året också.
 
Mina förhoppningar på 2013?
Att jag kommer få uppleva mycket nytt, fortfarande ha kvar alla mina vänner & utvecklas som person till det bättre. Våga mer. 
Jag brukar säga att det finns två sorters risker - Att antingen tar man risken att göra något, eller så tar man risken att inte göra det. Och jag vill börja se mer av den första, att jag tar risken att göra något. Eller som det här fina citatet går - "Det är bättre att ångra något du gjort, än att ångra att du aldrig gjorde det."
Mina nyårslöften kommer senare idag!
N~

Några dagar ur mitt liv

Tumblr_mezdsmlhah1rtijsho1_500_large
Dags för att uppdatera lite.
Jag var med Wipha i torsdags. Vi gick ner på stan där vi senare mötte även Divie, Lisa, Anna och Ida. Vi gick runt och kollade i affärerna och sedan skulle vi fika. Var inte lätt att hitta något ställe som inte var proppfullt. Det blev till slut McDonalds ändå. 
I fredags drog jag ner på stan igen, den här gången med mamma. Vi drev runt lite. Fixade lite småsaker & sen tog vi en fika på café kannan. Blev en varm salami utan tomat, som vanligt. Min sista på flera månader nu. Senare på kvällen mötte jag Emmy en stund.
Igår åkte jag runt och handlade med mamma. Hälsade även på hos Susanne (som jag praktiserade hos) och frågade om jag fick ha henne som referens i cv:t. Senare på kvällen skulle det bli fest. Blev inte så himla lyckat.
 
Och just nu har jag varit vaken i snart en timma. Ska gå upp nu. Äta, fixa mig och sen får vi se vart dagen leder!
N~

Kommer sakna er <3

 
 
Det längsta jag varit hemifrån är tre veckor... och då var jag ändå hos min syster. Det längsta jag varit borta från min familj är en vecka... det var förra året när Emmy och jag åkte till London. 
När jag bestämde mig för att åka till usa insåg jag aldrig hur jobbigt det skulle bli att lämna alla. Jag tänkte bara på hur skönt det skulle bli att äntligen få ha egen lägenhet, slippa tjat och få göra vad jag vill när jag vill. Komma till ett varmt ställe och träffa nya människor. Och liksom, ja, det kommer bli skönt. Men att åka runt halva jorden för att ha det så... Sinnessjukt! Jag kommer inte få träffa varken min familj eller mina vänner på 137 dagar. Ja, jag kollade upp hur många dagar det var.
Jag ångrar det liksom inte, men jag önskar bara att det kunde vara lättare att åka hem och träffa alla. Och så är det nio tidszoners skillnad. Det är 18 timmars flygresa och sen nästan 5 timmar med buss till/från Arlanda. Å det inte inte direkt gratis heller.
När jag blir trött på att vara hemma åker jag till Norrköping. 150 kronor och 1½h bussresa. Och då är det till min syster liksom. Vart ska jag försvinna om jag blir trött på att vara där borta? Vem ska jag gråta hos när jag är ledsen? 
Jag har bott hemma med mamma och pappa ständigt vid min sida i över 19 år. Helt plötsligt kommer de inte finnas där. Skype. Ja, skype finns. Men det är på en dator. Jag kommer få se dem, höra dem, men jag kommer inte kunna känna dem. Inga kramar! Det är verkligen sjukt hur mycket man kan älska människor. Kommer sakna alla så sjukt jävla mycket. 
Fem hela månader alltså. Och sen ska jag iväg i fyra till i höst. Men då kanske jag kommer få lite besök i alla fall (förhoppningsvis). 
 
Bara wow. Kan knappt fatta det. Trodde det var det jag ville komma bort från, men visade sig att det var det jag ville minst av allt.
N~

sad day

249967_4220745478728_655980712_n_large
Mindre rolig dag igår. Den började ju bra och den såg ut att bli bra. 
Vaknade upp tidigt, åt frukost och sen myste jag med Jas & syster. Kollade lite på film & tv. Sen runt tre var det dags att dra till busstationen. Inte lika kul. Jas sa till mig flera gånger i förrgår att igår skulle vara den sista dagen vi sågs. Hade liksom inte riktigt insett att jag börjar säga hej då till folk redan nu. Så i förrgår blev det lite gråtkalas inne i mitt rum. Och det var omöjligt att hålla tårarna inne på busstationen. Dock kom vi överens om att antingen kommer de hit eller så åker vi dit en gång innan jag åker.
 
Sen efter fyra kom Alex, Astrid & Lisa hit. Var för att träffa Alex och troligtvis Astrid med en sista gång. Det är så himla sjukt! Kunde liksom inte riktigt förstå det. Tyvärr var jag inte så rolig, jag var så trött och kände mig rätt ledsen. Men vi kollade på film och snackade en del. 
Somnade i stort sätt direkt efter de gått. 
 
Idag blir det att gå på stan med Wipha och (jag tror?) Lisa. Sen får vi se vad dagen bjuder på 
N~

THE car

 
Min drömbil. Bara 400'000. Vem köper den till mig?

Julafton & nervositet

Under_your_blanket600_585_large
Tänkte skriva ett inlägg när jag kom hem, men jag var så himla trött. Somnade direkt. 
Vi var hos Ells & firade jul i år. Började med glögg & pepparkakor, sen Kalle Anka, mat, julklappsöppning och så till sist fika. 
Fick bra paket i år. Pengar, presentkort, minnen & så lite kläder och smink. Känner mig nöjd! Blev en bra afton. Dock så himla trött och illamående mot slutet att jag somnade i Ells säng.
 
Vaknade tidigt idag, som vanligt. Min sömnrytm är helt fucked up alltså. Undrar om den ens går att laga. 
Är lite orolig/nervös för allt med resan. Handlar som vanligt om pengar. Måste verkligen ha ett sommarjobb alltså. Har börjat skriva mina cv:n. Får se om jag hinner skriva klart alla och gå runt med dem innan jag åker. Ska jag väl lyckas med.
 
Nej, blir så negativ ibland. Inget kul! Hoppas ni hade en jättefin julafton och att ni kommer få en skitbra juldag!
 
N~
 

24. En bild från en tidigare julafton

 
Sådär lagom lyckliga, hahahahha. Drygt 4-5 år sen!
 
Moster Eva, Kusin Malin, Moster Anna
Ells, Jag, Pappa

23. En bild som beskriver ditt humör idag

Just nu
488149_10151113307434209_605728912_n_large

22 December 2012, Lördag

1781033602337334134i9we2gqc_large
Hellow!
Kom hem igår tillsammans med Jas. Becca stannade för att fira sin födelsedag med sina vänner, men hon kommer senare idag.
Har hängt hemma idag. Lyckades få tag på en tjej som kunde gå igenom alla mina kapitel & fixa lite grammatiska fel etc. Blev helt överlycklig typ, hahah. Roligt att hon tyckte om det jag skrivit också. Så det är det jag hållt på med idag. Skrivit och fixat. 
Sjukt att det bara är 20 dagar tills jag åker. Känner hur nervositeten kommer krypandes. Läskigt. Spännande. Massor av känslor!
N~

22. En bild på dig när du är glad

 
Känns som det var igår, inte sju månader sen!

21. En bild där du är ledsen

 
Hahahahahahahah. Kan inte sluta skratta åt den här bilden. Gosh. Hade de färgat mitt hår den färgen idag hade jag inte brytt mig lika hårt. Var väl inte finaste hårfärgen på mig, men inte så farlig heller. Har dock för mig om att den lyste mer irl x]
Snart tre år sen nu 

20 December 2012, Torsdag

Tumblr_mfcfrme6fc1ra6loxo1_500_large
Gosh. Hej.
Igår vaknade jag riktigt tidigt, så vid tio tog jag en sväng till stan. Hittade en hatt på H&M som kostade 100:-. Kunde inte motstå. Har velat ha en bowlerhat hela hösten, men känt att jag inte har råd. Den perfekta finns egentligen på ASOS. Men den här köpte jag i en stor strl & den ser lite annorlunda ut på. Fint att inte ha som alla andra :)
Mot kvällen var det dags för Jas julavslutning. Hon var tärna i ett luciatåg. Jätteduktig när hon sjöng.
Somnade runt nio för att jag var så trött, men vaknade klockan tre i natt och kunde inte somna om. 
Var nere på stan igen med Becca och Vicki. Och btw. Varför ska cafén vara så sjukt dyra? 65 spänn för en macka? Hmpf. 
Somnade när jag kom hem den här gången med och nu har jag varit vaken i kanske en timma. Vi ska snart käka & se på Rio. Lär väl sitta vid datorn under hela kvällen... skrivandes nu när skrivlusten kommit tillbaka :)
N~

20. En bild på hur du ser ut idag

 
 
Okej, egentligen är den från igår...

19. En bild du inte visste togs

Hittade tyvärr ingen rolig bild. Men här är en mysig istället! Eller ja, från en mysig kväll. Kvällen då vi åkte ut till bondbacken, käkade och sen stannade jag, Ells och Emmy för att tälta.

18 December 2012, Tisdag

Tumblr_ll9362aq9v1qzdiqvo1_500_large
First of all - idag fyller min favoritsyster år, så massor av grattis till henne <3
 
Och så om dagen! Vaknade tidigt, kollade serier, somnade om. Sen vaknade jag en halvtimma innan jag skulle hämta Jas på skolan. Direkt efter drog vi till centrum för att välja ut en present till Becca. Hon valde en kopp med texten "Min mamma är en pingla!". 
Det blev besök från två av Beccas vänner sen. Blev att käka glasstårta på det. 
Och just nu sitter jag här vid datorn. En serie är på tv och får mig att undra hur vissa serier egentligen klarar sig. Minst tre av mina favoriter har lagts ner sen förra året... och så tillåts sån här skit? Ibland är livet allt bra orättvist. Sigh.
 
Btw, hört om upploppen i Gbg? Cp.
N~

18. Bild på din önskelista

Money
 
Foton/minnen
 
Huehuehue
 

Slutet på Gossip girl

Tumblr_mchfdywg4z1qjskj9o1_500_large
Tankar om...
Avsnitt 9: Okej. Jag gillade när tjejgänget började med sitt schemeande. Det känns som riktig gg-anda. Scenen som skulle vara berörande mellan B & C var inte speciellt bra. Och alltså.. slutet. Jag har nog aldrig skrattat så mycket. Så himla dåligt inspelat. Såg så himla falskt ut och jag vet inte riktigt hur de tänkt. 
Vad fan har hänt med Gossip girl?
Avsnitt 10: Har blandade känslor till sista avsnittet. Det var inte helt jävla underbart, men det var ett bra avslut liksom. Jag blev inte förvånad över vem Gossip girl var. Kändes rätt självklart. Blev inte besviken heller. Vågar inte säga mer här, hahah.
Två stora händelser utöver det då, som jag tyckte om båda två. Om jag säger ljusblått & guld så förstår nog folk som sett det vilka händelser jag menar. Tyckte slutet sen var passande. Vad finns annars att förvänta sig?
Men som sagt, gg var bäst i början och blev bara sämre och sämre för varje säsong sen. Men ja. Antar att jag är nöjd ändå.
N~

Who is it?

 Tumblr_mf74g1eqo31rkpoouo1_500_large
Ska snart se de två sista avsnitten av Gossip girl. Har inte orkat se hela sista säsongen eftersom den varit så jävla dålig. Men jag vill se vem Gossip girl är. 
Jag tror det är Dorota, hahah. Skulle vara Awesome!
You know you love me
xoxo
N~

God natt!

Tumblr_ldwg53wl991qcnd66o1_400_large
Och så var man i Nkpg igen! 
Blev jävligt tungt med väskorna idag & det var inte den bästa dagen att packa ner så mycket på. Direkt när jag var framme drog vi till min moster som bor här och fikade. Becca fyller år imorrn, så moster bjöd på tårta och julmust. Var kul att träffa henne igen. Det blev att snacka om släkten & våra förfäder, som Jas kallade det. 
Moster tog även fram sin farmors (Olgas) gamla kokbok. Var riktigt kul att läsa. Stuvad kalvhjärna, kokt majonäs, egengjord leverpastej och ja, jag vet inte vad. 
När vi skulle hem sen missade vi den första spårvagnen och fick gå en bit. Hamnade i ett inte så underbart område. Blev tillfrågad av en knarkare hur mycket klockan var, minuter senare stod han och skrek som fan på någon.
Vi kom hem till slut i alla fall. Jag är hur trött som helst, så det blir att sova.
Hoppas ni haft en bra måndag!
N~

testing testing

Provar skriva från mobilen! Den dampar, men anyway! :)

17 December 2012, Måndag

Tumblr_maynbtn0sg1qbidlso1_1280_large
Vet inte vad det är för fel på mig alltså. Kunde inte sova i natt heller, så jag låg uppe och kollade på när folk gjorde live-actionfilmer om Sailor Moon, hahah. Alla sög btw. Blev bara så sugen efter jag läst att Sailor Moon kommer tillbaka nästa år. Ska bli en reboot.
Och så fick jag värsta skrivasjukan. Så jag började skriva en massa på boken. Vet dock inte om det blev något bra. Har inte läst det. Undrar hur bra man kan skriva klockan 5 på morgonen utan att ha sovit?
Har duschat, ätit, packat och fixat mig. Åker om 30 minuter. Så jag ska packa ner datorn bara och välja ut en bok att ha med mig. 
 
Btw. Varför måste mitt hår få så fina lockar när det är blött, bara för att bli helt platt med några fjongar när det är torrt? :(
N~

17. Bild på ditt rum


16 December 2012, Söndag

Tumblr_mezhkbacrc1rffoo3o1_500_large
Igår blev... ja, jag vet inte. Vi skulle ut och festa, men vi lämnade aldrig förfesten. Jag hade nämligen ingen lust att dra till palle. Men det var rätt kul. Blev hyper som vanligt. Snackade för mycket och gjorde skumma saker. 
 
Idag har jag sovit. Bokade biljetten till Norrköping. Åker dit imorrn & stannar där fram till jul. Har lovat hela hösten att jag ska dit och stanna längre än en helg. Men körkortet stod i vägen. Och nu när den skiten lagts åt sidan har jag ju ingen anledning att inte åka!
 
Mamma var förresten och köpte en ny resväska till mig förut. Provpackade igår & sakerna fick inte plats, men nu ska det nog funka!
N~

16. En bild på dig som barn

 
Har ju inga bilder på datorn, så jag fick ta kort på ett porträtt som hänger i vardagsrummet! Det här var inför jul & jag är väl kanske sex år eller något? Vet inte riktigt.

15 December 2012, Lördag

 149711_313269525455826_935785595_n_large
Var med Emmy & Divie igår. Vi beställde även flygbiljetterna till Santa Barbara, så nu är nästan allt fixat!
 
Läste precis också att en bokserie jag följde när jag var lite yngre ska bli till film! The spook's apprentice (eller Väktarens lärling på svenska) heter bokserien och filmen kommer heta the seventh son. Svenska skådespelerskan Alicia Vikander kommer vara med i den... och det enda jag vekligen reagerade på är att huvudpersonerna Tom & Alice (eller Ben Barnes och Alicia Vikander) kommer vara rätt så mycket äldre än i boken... liksom båda är över tjugo och i boken är Tom & Alice knappt 13. Anyway. Jag tror att filmen kommer bli rätt bra. Dock hade det varit mer för familjen om skådespelarna var yngre. Nu är det fantasy för ungdomar+ som gäller! På så sätt kommer filmen kunna bli mörkare & storyn i sig är verkligen mörk. Så ja! Tror Alicia kommer bli en grym Alice. Och längtar till att se filmen!
N~

15. En bild på din familj


14. En bild på dig som tonåring.


13 December 2012, Torsdag

375536_450436571682411_482650830_n_large
 
Hej people!
Igår var jag på stan med Emmy & Divie. Vi gjorde inte så mycket där. Blev mest att snacka. Senare på kvällen var jag med Emmy igen och ett gäng med andra personer. 
Idag har jag varit med Ells så gott som hela dagen. Har blivit mycket snack om allt möjligt.
 
Sen fick Ells mina tankar att snurra snurra snurra. Vad fan ska jag packa ner? Har kollat nu så vi får har 23 kg med oss + 8 i handbagage. Och handbagaget får vara i måtten 23x35x56 cm. Jag ska alltså lyckas packa ner mitt liv på endast 31 kg. Kommer ju inte funka! 
Ska ta upp en väska imorrn och provpacka. Snacka om att jag måste sålla bland alla mina saker. Cp. Hur ska det gå?
N~

13. En bild på ett utav dina favoritcitat.


12. En bild på någon av dina favoritsaker

 
Mina favoritböcker

What now?

 
Har för tillfället en konsert i mitt rum!
 
 

11 December 2012, Tisdag

1e33d838398f11e29b6422000a1c00c6_7_large
Var tydligen helt utslagen sen igår, för jag vaknade strax innan 18 idag. Cp.
Men i alla fall! Mår bra idag. Ingen feber, ingen huvudvärk, ingen halsont. Så jävla skönt. Imorrn kommer jag vara helt återställd I think :)
 
Just nu lyssnar jag på Rihanna. Hennes nya album innehåller några riktigt jävla bra låtar. Love without tradegy, stay & What now går på repeat.
Ska städa lite, ta en dusch & en promenad!
N~

11. En bild på någon som du saknar

 
Fina Evelina!

Äventyr på Amerikanska Ambassaden

American-flag-flag-model-pretty-favim.com-570605_large
 
God afton dödliga!
Är hemkommen sen några timmar tillbaka nu från både Stockholm och Norrköping. 
Vi gick upp redan klockan fyra imorse, själv vaknade jag klockan två också & kunde inte somna om för att jag frös så mycket. Tåget till Sthlm gick halv sex sen och vi var framme två timmar senare. Eftersom vi hade lite tid på oss gick vi runt och kollade lite på stan. De hade så himla fin julbelysning i hela stan och man fick verkligen julkänslan. Mysfaktorn var uppe i 180. Snacka om skillnad mot de flesta andra städer. 
Vi begav oss sedan mot Ambassaden. Det var en stor, ful, grå byggnad som omgavs delvis av en grå mur, delvis av stängsel och taggtråd. Vi fick stå i kö ett tag, för först var man tvungen att gå in i en liten byggnad för en säkerhetskontroll, innan man fick gå till en annan byggnad för själva intervjun etc. 
Såg lite läskigt ut, men det var inget farligt. Kul bara att de bad oss att lyfta på fötterna så de kunde kolla under våra skor, hahah. Vi fick ta av oss våra ytterkläder och gå igenom en sån där metalldetektorsakellervaddetnuär.
Sen hade jag ju föreställt mig typ ett jättestort grått och kallt rum som ekade, där det stod vakter och en klocka sakta tickade på väggen. Men nope. Salen vi kom till såg ut som en skolmatsal, fast hälften så stor. 
När man kom in fick vi ta en lapp och vänta på vår tur. När vårt nummer kom upp fick vi lämna in våra papper vi hade med oss och våra pass. Sen var det att sitta och vänta tills man hörde sitt namn. Då fick man gå och ta fingeravtryck i någon maskin. Sen sitta och vänta tills man hörde sitt namn igen - och då var det dags för intervjun!
Salen var uppdelad så att hälften av den var fylld av stolar för ptja ett 30-40 tal personer. Resten där vi fick göra fingeravtryck och sånt var som ni vet bankluckor eller vad de kallas. Där bankmannen står på andra sidan glaset. Och salen var rätt... oläskig. Anslagstavlor med skit på. En bokhylla med tidningar och telefonkataloger (trots att man inte fick ha med sig mobil in där, den lämnades vid säkerhetskontrollen). Över den hängde en tv där Svt1 var påslagen. 
Själva intervjun var inte heller något speciellt och tog väl knappt två minuter. Det de frågade var: Vad ska du göra i usa? Hur länge tänker du stanna? Hur betalar du för det? Hur ska du bo? Vad tänker du göra när du kommer hem igen? Kanske var någon mer, minns inte. 
Sen kunde i princip alla svenska och de är väldigt förstående om engelskan är knacklig. Och så var det klart!
 
Efteråt käkade vi mat på en sushi-och-china-buffé. Vi gick där ifrån mätta och glada. Tanken hade varit sen att stanna i Nkpg en natt till, men sen hörde vi om klass 2-varningen, så det blev att åka hem istället. Och jävlar vad det snöade alltså. Var svårt att se. 
 
Imorrn blir det att förhoppningsvis och antagligen att beställa flygbiljetterna! Och så är det bara en månad kvar tills vi åker. Helt jävla sinnessjukt!
N~

10. En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar

 
Att resa jorden runt

9 December 2012, söndag

Sitter i Beccas soffa just nu och söker runt lite på internet. Det är nämligen något längst bak på min tunga som svullnat upp - pappillerna tydligen. Och läste på lite och det står att de kan svullna upp om man har halsfluss.... så jag känner mer och mer att det är just det jag har också, trots att provet gav negativt.
Lyckades hålla febern nere i natt, vilket var skönt. Får hoppas att jag slipper feber idag med.
Väntar på mat, för jag är HUNGRIG! Emmy sover, Jas åker pulka å mamma & Becca handlar.
Har inte så mycket att berätta just nu. Återkommer väl imorrn!
N~

9. En bild på ditt favoritdjur

 
Elefanten! Det känns som de är kloka djur och lite som jag, hahah. Typ är snälla, bryr sig om familj & vänner, men kan bli på jävligt dåligt humör. Eh, ja. Några invändningar?
Och sen då så har elefanter omgivit mig hela mitt liv. Fafe, mitt första gosedjur och för alltid min favorit. Fick ett halsband av min min första dagmamma som var en elefant och så vidare!
 
Bytte denna med fråga 10, hittar ingen bra bild just nu. 

8. En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.

 
Har inte så mycket bilder från mina favortikvällar. Letade som en galning efter en, men kunde inte hitta den.
Men ja, studenten. Det kändes bra!

8 December 2012, Lördag

Tumblr_mebb6oln991qieq9mo1_500_large
Ledsen för att jag är lite borta, men är som sagt sjuk.
Var & kollade igår om det var halsfluss. Men provet visade negativt. Hon sa att antigen hade halsflussen inte slagit ut helt så att det syntes, eller så var det orsakat av ett virus istället. 
Aja. Har sjukt ont i halsen i alla fall. Idag har varit värst av alla dagar. Hade sån sjuk feber igår. Lugnt över 39 grader. Vaknade klockan tre i natt och somnade igen vid sex. När jag vaknade runt 12 idag var jag så jävla svettig. Helt sjukt. Jag hade stora svettdroppar på armarna, utan att överdriva. Det såg på riktigt ut som någon hade hällt vatten på dem och en del vatten stannat kvar ni vet. Helt sjukt. 
Men jag försöker att dricka massor av vatten i alla fall.
 
Har precis fixat klart allt till ambassaden. Vi åker till Norrköping runt två imorrn. Är lite rädd för att jag inte ska hinna bli frisk. Typ ligga med värsta febern hemma hos Becca imorrn. Nat fanni. 
Brukar dock må lite bättre på morgonen (dock inte idag) och framåt åtta. Sen kommer huvudvärken och febern är som värst runt tolv. Usch. Gillar inte att vara sjuk.
Typ det enda positiva är att mina kinder blir rosiga, hahahah. Omw.
 
Fick i alla fall träffa Ells en liten stund igår <3
N~

7. En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut

 
Bortse från allt. Kläderna, håret, sminket, smyckena, bakgrunden... allt förutom leendet
Skulle vilja att jag alltid hade ett leende på läpparna

6 December 2012, torsdag

2j0z5e9_large_large
Hej people!
Känns som jag legat ute i snön hela dagen. Fryser ihjäl alltså. Var lite bättre på morgonen när jag först vaknade där runt halv elva (yay!). Sen under dagen började allt byggas på igen. Nu har jag feber som igår, ont i huvudet, halsen gör ont som fan, fryser ihjäl och har ont över hela kroppen.
Nyss när jag borstade tänderna kollade jag halsmandlarna som är sjukt uppsvullna. Och det var vita fläckar på dem? Sökte upp det och troligtvis har jag halsfluss.
Sa till mamma att jag ville ha penicillin. Henns svar? "Panodil är ju som penicillin." Eller inte! 
Det var troligtvis det här jag hade sist med. Står att det kan återuppkomma två-tre veckor senare igen. Så ska till doktorn imorrn och se till att få penicillin. Inte kul!
Så ja, det här har varit min dag. Sjuk och eländig. Och ingen Ells :(
N~

6. En bild på någon du älskar.

 
Jasmin <3

Sux

Tumblr_me4r7sinqh1r5z879o1_500_large
Sämsta timingen ever. Håller typ på att bli sjuk.
Har haft ont i huvudet ända sen igår kväll. Och mot dagen idag började jag känna att det stack i kroppen som det brukar när jag håller på att bli sjuk. Just nu dunkar mitt huvud som fan och min energi bara försvinner. Kollade nyss tempen som stod på 38,2 och ha i åtanke att min vanliga kroppstemperatur brukar ligga på lite över 36 bara. Så bläää. 
Har tagit en panodil, gosat ner mig i massa varma och mysiga kläder och ska sova snart. Tror jag kommer lyckas somna den här natten i alla fall! Så det kanske finns något lite positivt med det här. Vanliga sovrytmer igen hoppas jag.
 
Hoppas jag blir bättre fort som fan. Skulle ju träffa Ells imorrn och på Måndag blir det ambassaden. 
N~

Roliga nyheter!

193373377721185031_wynwrra1_c_large
Brorsan och hans fästmö (bara jag som inte gillar ordet fästmö? Låter så knäppt) Anna kom hit med nyheter idag. Förstod direkt vad det handlade om, men inte pappa, hahah. Fredrik, min bror alltså, sa åt mig att gå ut i köket. Och där låg det två svart-vita och lite otydliga bilder, vilket betyder...
Jag ska bli faster! :)
Bebisen kommer i mitten av Juni. Och jag blev superglad av nyheten. Var på tiden liksom, hahah. 
Efter de hade stängt dörren vände jag mig till pappa och sa "Du ska bli farfar!" 
Pappas svar? "Ja, just det. Det hade jag inte ens tänkt på." 
Hahah. Hur kan man inte tänka på det?
Aja. Glada nyheter! Och kul att jag kommer vara hemma under sommaren när bebisen kommer också. 
N~

5. En bild på dig som togs i somras

 
Togs inne på Monki i Norrköping ^^ 
 

4 December 2012, Tisdag

Tumblr_me1mtac0nb1qg34huo1_500_large
Har insett idag att det kan vara bra att verkligen gå igenom allt som står i papperna från IBS. Det kan stå viktiga saker som man inte tänker på för att det står mitt i texten och så vidare. Eller saker som inte handlar om just nu, men behövs senare. Ska skriva ner lite saker etc. 
Var ute i kylan förut och köpte kuvert. Gick ända ner till stan, som visade sig vara i onödan, hahah. Skönt med en promenad i alla fall. Svårt att gå bara eftersom snön inte tagits bort från trottoarerna. Har seriöst träningsvärk i ljumskarna. Och jag hade så jävla mycket kläder på mig, så jag svettades som en gris.
Ska snart ut igen och posta brevet med grejer som ska in till IBS igen. Väntade på mamma för att se om hon ville gå en sväng med mig. Det ville hon inte. Sigh. 
 
Just nu kollar jag lite flygbiljetter med Emmy. Får se vad som händer!
N~

4. En bild på någon du beundrar

 
Min syster, Rebecca. För att hon har haft ett liv som många inte ens kan föreställa sig. Hon har varit nere på botten och tagit sig upp till toppen. Och hon kämpar fortfarande varje dag med saker jag hoppas jag aldrig kommer behöva uppleva, men jag tycker att hon är så jävla stark. 
 
Sen måste jag även inflika Evelina. För att hon just nu lever sina drömmar och det är precis det jag vill göra. 

Da Vinci-koden

Håller på att läsa Da Vinci-koden av Dan Brown. Läste Änglar och Demoner, som är den första i serien, för typ fyra år sedan. Så jag ville förstärka mitt minne lite om den och kollade på filmen igår. Den är himla bra! Rekommenderas.
Den här boken är också sjukt bra. Brown har verkligen gjort sin research. Han är så himla bra alltså. Anledningen till att jag läser boken är för att min egna innehåller liknande element och jag ville se hur han tar fram allt. Men det syns verkligen att det är research som gäller. Verkligen. Fungerar inte annars. Så det måste jag sätta mig in i lite. 
Boken är i alla fall riktigt mystisk och spännande. Undrar bara vad som är sant och vad som är falskt i den? 
 
Men jag tipsar om hans böcker i alla fall!
 
Update 4 December:
Okej. Har läst hela boken nu och jag rekommenderar den fortfarande. Den var bra. Slutet var sådär. 
I helhet får den betyget 3,5 av 5. Språket är inte det bästa, dialogerna sådär och han är inte så bra på att beskriva saker. Men det gör mig inte mindre intresserad för det. Boken är ett äventyr. Spännande och jag vill hela tiden veta vad som kommer hända sen. Hur ska säcken knytas ihop? Så ja. Absolut läsvärd!

3 December 2012, Måndag

Tumblr_maic77k7rm1qb5t88o1_400_large
Det är iskallt i mitt rum. Jag har det kallaste rummet i lägenheten. Tror det drar någonstans ifrån. Dessutom har jag trägolv som inte tar upp golvvärmen, which sucks. När Divie kom hit igår var det första hon sa "Gud, vad varmt det är i ditt rum." Själv sitter jag nu fullklädd och med min morgonrock över mig. Mina fingrar är jättekalla. Hahah. Åh. Får trösta mig med att det är bättre för miljön och försöka vänja mig. 
 
Håller på att käka just nu. Blev pestopasta och ägg. Brukar oftast bara ha i grön pesto, men var sugen på röd idag. Öppnade burken som lät POFF och sen började det ryka? Skitskumt. Luktade illa. Tror den var jäst. Usch. Är inte så sugen på att äta längre. Tror dock att den gröna var nyare. Förhoppningsvis. Annars blir jag väl sjuk.
 
Är himla sugen på att lära mig fotografera just nu. Folk är så himla duktiga. Tyvärr har jag kort tålamod när det kommer till sånna saker. Typ orkar inte att jag gradvis ska bli bättre. Vill bli bättre på tio minuter. Som exempel träning. Orkar aldrig komma igång eftersom jag inte ser resultat efter första eller andra gången. Ska försöka ändra på det.
 
Har faktiskt tänkt påbörja en lista på saker jag inte tycker om om mig själv, och sedan försöka ändra på de sakerna. Exempelvis kort tålamod, sömnproblemen och att jag skriver dåligt just nu. Finns även andra saker på listan!
Nej, ska dra mig nu. Har fått tillbaka lusten att blogga i alla fall. Och det är ju positivt!
N~

3. En bild på din bästa vän

Jag har ju flera!
 
Ells-Bells <3
 
Divie & Emmy <3
 
Wipha <3

2 December 2012, Söndag

6334406699_eff6aacdbb_large
Divie kom hit och väckte mig ''imorse''. Klockan var faktiskt tre. Var vaken till halv fem tror jag. 
Igår drog jag ut med Emmy, Divie och Carro. Blev... annorlunda. Vi drog till True Bar, som är nya Club9. Nya ägare, nytt namn, ny stil, nya kunder. Måste säga att jag tyckte bättre om det innan. 
Emmy köpte in 8 shots för 800 spänn. Inte det smartaste draget precis. Fick 4 till gratis sen av bartendern för att vi såg besvikna ut, hahah. En av Emmys killkompisar kom dit med två av sina kompisar sen. Och låt oss bara säga att den ena var väldigt underhållande för alla där inne. Satte igång att dansa som fan, den enda på dansgolvet. Riktigt kul.
Sen vet jag inte hur jag ska sammanfatta kvällen. Blandade känslor I guess?
 
Som sagt, Divie kom hit förut. Vaknade när hon ringde på dörren. Var snabb med att komma i morgonrocken. Hon skulle hämta sin mobil hos en kompis. Hon glömde den i hans bil igår. Så hon drog dit medan jag fixade mig och sen kom hon tillbaka. Blev att snacka om lite allt möjligt i ett par timmar. Efter hon drog har jag myst lite framför datorn bara. 
Skönt att julen är här och den deppiga hösten borta. Jag brukar gilla hösten, men det här året.. Ja, ni förstår. 
 
40 dagar kvar btw!
N~

2. En bild på dig hemma


Kalender 2012

Hakade på en bloggutmaning! En kalender typ. Får se om jag lyckas med den :) En dag sen bara. Men då får ni två bilder idag!
 
1. En bild på dig som du själv tycker om. 
Tog den här bilden igår lite snabbt & tyckte att den blev bra, hahah. Det är jag just nu! Eyeliner, mittbena och ett leende.
 
Här är resten av kalendern! 
2. En bild på dig hemma.
3. En bild på din bästa vän.
4. En bild på någon du beundrar.
5. En bild på dig som togs i somras.
6. En bild på någon du älskar.
7. En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut.
8. En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.
9. En bild på ditt rum eller din lägenhet.
10. En bild på ditt favoritdjur.
11. En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.
12. En bild på någon som du saknar.
13. En bild på någon av dina favoritsaker.
14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.
15. En bild på ett utav dina favoritcitat.
16. En bild på dig som barn.
17. En bild på dig som tonåring.
18. En bild på din familj.
19. En bild på dig från idag.
20. En bild på din önskelista i år.
21. En bild på dig när du är ledsen.
22. En bild på dig när du är glad.
23. En bild som bäst beskriver ditt humör idag.
24. En bild från en tidigare julafton.
 
N~

Jupiter

Tumblr_m2uutunzyl1r1vo6qo1_500_large
Ville bara berätta att imorgon (måndag) natt så kommer Jupiter vara riktigt nära jorden! Så den kommer vara stor och ett stort plus om man har en teleskop (vilket jag inte har, sob sob). Vi som inte har teleskop ser den som en stjärna på himlen. Den lyser rätt starkt, så ni kommer lätt se den. Om ni är osäkra på var Jupiter är tipsar jag om appen Google Sky Map. Där kan ni se var alla planeter, solen och lite till befinner sig.
 

Good day!

522461_394825930596983_1357714670_n_large
 
Lyckades vakna upp ''tidigt'' idag (kl 12)! Woohoo! Känns redan som en bra dag :)
N~

1 December 2012, Lördag


RSS 2.0